Laserbehandling

Laserlys, der bruges til behandling benævnes LLLT (Low Level Laser Terapi) eller LPT (Laser Photo Terapi), og har været kendt i mere end 40 år. Laser stråling er, når det gælder lys, overførsel af energi til cellerne.

LLLT er godkendt som medicinsk behandlingsmetode, og i dag en fuldt ud anerkendt behandlingsform.

I EU er laserudstyr til LLLT, CE-mærket som medicinsk behandlingsudstyr og godkendt som en medicinsk behandlingsmetode til smerte- og helingsbehandling.

Akeda Laser model L500 er en klasse 3B laser, der yder 500 mW med ved en bølgelængde på 808 nm, som ligger i det usynlige spektrum (infrarød). Laseren har en dybdevirkning på 3-4 cm. som gør den særligt velegnet til behandling af lidelser i muskler, sener og led samt behandling af arvæv.

Laserbehandling har ingen kendte bivirkninger.

Det hjælper simpelthen kroppen med at gøre det den allerede selv kan gøre – bare langt hurtigere.

Med laserbehandling forbedres alle faser af kroppens naturlige helingsproces giver hurtigere heling ved akutte skader, forøger dannelsen af kollagent væv og medvirker derved til en hurtigere sårheling, forbedrer cirkulation og lindrer muskelspændinger, forøger celleaktiviteten, virker stærkt dæmpende på inflammationer, både i kroniske og akutte tilfælde, aktiverer kroppens naturlige immunforsvar og virker smertedæmpende.

Laserbehandling anvendes hos os til at behandle:

  • Svamp i negle
  • Hælsporer – eller fascitis plantaris
  • Betændelses – samt inflammatorisk tilstand i hudenf.eks. sammen med bøjle
  • Bøjlebehandling og granulationsvæv.
  • Sår – hvor der ønskes hurtig opheling eller hjælp til opheling.
  • Smertelindring
  • Gigtsmerter
  • Sårheliung
  • Muskelsmerter
  • Inflamation (betændelse)

Behandling med Laser er ikke tilskudsberettiget

Kontakt os for at høre mere om mulighederne ved laserbehandling for digterapi for dig.

Fordele ved laserbehandling

Behandlingen er smertefri og en helt ufarlig behandlingsmetode, der kan forebygger kirurgiske indgreb. Der er positive kliniske resultater, med vedvarende effekt og hurtigere behandlingsresultater. Der kan dog ikke stilles garanti for at denne behandling vil hjælpe.

Ingen kendte alvorlige bivirkninger, LLLT  kan højst give en let rødme på huden, som kan opstå midlertidigt på det behandlede område.

Laserlysets virkning på kroppen

(nedenstående citeret fra Tina Karus bog: Ten Lectures on basic science of laser phototherapi)

  1. En antiinflammatorisk virkning (betændelseshæmmende virkning)

Denne virkning skyldes, at laserlyset stimulerer de celler, der kontrollerer betændelsesforløbet. Virkningen ses i form af mindre hævelse, mindre rødmen og ømhed.

  1. En direkte smertehæmmende virkning

Denne virkning opstår ved, at der frigøres endorphiner ved stimulering af nervecellerne, samt at laserlyset via sin indflydelse på inflammation kan mindske afgivelsen af stoffer, der øger smertereceptorernes følsomhed. Arbejdes der med stimulering af nervepunkter, er denne smertehæmmende virkning meget værdifuld.

  1. Øget frigivelse af forskellige byggematerialer fra cellerne

I første række er det proteinet collagen fra fibroplasterne, der har betydning. Collagen indgår som bekendt i næsten alt væv, og ikke mindst i det underste hudlag. En øgning af collagendannelsen er afgørende for laserlysets virkning på heling af sår. Desuden er collagenproduktionen ansvarlig for, at der ikke dannes arvæv, når vævsskader behandles med laserlys.

  1. Frigørelse af affaldsstoffer fra cellerne

Denne virkning har stor betydning for behandling af vævsskader, blodansamlinger, ophobninger, blokeringer m.m.

Laserlysets egenskaber giver et øget immunforsvar, bedre cellefunktioner og forbedre dermed kroppens evne til hurtigere at hele ved sygdom og skader!